Gå til hovedindhold

Cyklen er blevet endnu mere attraktiv end tidligere

LÆSERBREV: Benzin-og dieselpriserne stiger. Det gør det dyrere at tage bilen.

Indhold

  Af Trine Bramsen (S), transportminister

  Derfor er der også flere penge at spare ved at tage cyklen på de korte ture. Det har sågar betydning for yderligere prisstigninger, hvis vi lykkes med at sænke vores forbrug af benzin og diesel.

  Faktum er, at færre danskere cykler.

  Det gælder ikke mindst børn og unge. Det er hverken godt for klimaet eller sundheden. Men nu er der også stærke økonomiske argumenter, der taler for at komme op på cyklen og trampe i pedalerne.

  Vi går foråret i møde, og derfor er vejret også med os. Der er selvfølgelig forskel på, hvor langt man skal køre, og vi skal ikke afskaffe biler.

  Men måske der er en fornyet anledning til at overveje, om turen til bageren, skolen, fritidsaktiviteten eller arbejdet kan tilbagelægges på cykel.

  Danmark er et stolt cykelland, og over hele landet anlægges der i disse år cykelstier i stort omfang. Det gælder også på Sydfyn, hvor store projekter er i gang. Derfor skal vi også have flere op på cyklen. Hvis ikke sundhed og klima var argumenter nok, er der nu også en økonomisk årsag til at teste, om cyklen ude i skuret stadig fungerer.

  Danmark er et stolt cykelland, og over hele landet anlægges der i disse år cykelstier i stort omfang.