Gå til hovedindhold

Cykelprisen 2021

Du kan nu indstille en kollega eller chef til årets Cykelpris 2021. I år har prisen et særligt fokus på at få medarbejderne tilbage i sadlen i takt med den gradvise genåbning.

Indhold

  Cykelprisen er et initiativ, der er stiftet i samarbejde med mellem Transportministeriet, Dansk Industri og Cyklistforbundet.

  Prisen anerkender hvert år en person, som på den ene eller anden måde har gjort en mærkbar og positiv forskel for cyklisme på arbejdspladsen. Forventningen er desuden, at prisen kan inspirere til at sætte gang i nye initiativer på den samme eller andre arbejdspladser, så endnu flere vælger cyklen frem for andre transportmidler.

  Prisen kan for eksempel gives for et enkeltstående tiltag eller for en særlig indsats. Det kan være en virksomhedsleder, der motiverer medarbejderne til at cykle gennem sit eget engagement, eller det kan være en medarbejdergruppe, som har skabt en stærk cykelkultur på arbejdspladsen.

  Fællesnævneren er følgende kriterier

  - Initiativet eller tiltaget skal gøre en mærkbar forskel i hverdagen; for eksempel ved øget cyklisme på en bestemt rute, en arbejdsplads eller på en uddannelsesinstitution

  - Det skal styrke cyklismen blandt udvalgte grupper; for eksempel ældre eller skolebørn

  - Det skal have haft en tydelig effekt

  - Det skal give en positiv cykeloplevelse for en større gruppe af mennesker.

  - Vinderen af prisen skal personligt have spillet en aktiv rolle. Prisen kan altså ikke blot gives til en repræsentant for en virksomhed eller organisation, men kun til den person i virksomheden, som har spillet en særlig rolle i forhold til det initiativ, der har sat cykling på dagsordenen.

  Det er ikke et krav, at initiativet eller tiltaget skal være nyt. Det må gerne have eksisteret i flere år.

  Indstil din kandidat

  Du kan indstille en kandidat til Cykelprisen nu og frem til den 1. juli 2021. Transportminister Benny Engelbrecht uddeler prisen ved Transportens Dag i efteråret 2021.

  Ansøgningsskemaet findes herunder. Det skal udfyldes og sendes til trm@trm.dk.