Gå til hovedindhold

Kommuner får bedre mulighed for at sænke hastigheden

16 kommuner fra København, Nordsjælland, Fyn, Østjylland og Nordjylland deltager i en forsøgsordning, der gør det lettere at sænke de lokale hastighedsgrænser til 40 km i timen i byerne.

Stjernen på Frederiksberg set fra Kronprinsesse Sofies Vej

Indhold

    Nu bliver det lettere at sænke hastigheden i en række kommuner. Med bekendtgørelse om lokale hastighedsgrænser er der indført en forsøgsordning, hvor op til 15 kommuner i en række udvalgte politikredse kan få en udvidet mulighed for at sænke de lokale hastighedsgrænser til 40 km i timen på veje i byområder, der ikke har væsentlig betydning for den generelle trafikafvikling.

    I alt 16 kommuner fra de udvalgte politikredse har søgt, og derfor er det besluttet at udvide ordningen, så alle 16 ansøgninger bliver imødekommet.

    - Færdselssikkerhed er en af de vigtigste prioriteter for mig som minister. Derfor er jeg glad for, at så mange kommuner har søgt om muligheden for at sænke farten i byerne. Vi har udvidet ordningen lidt, så alle ansøgninger bliver imødekommet. Når vi får farten ned, kommer der færre alvorlige ulykker og byerne bliver tryggere for de bløde trafikanter - ikke mindst børnene, siger transportminister Trine Bramsen.

    De medvirkende kommuner er: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Allerød Kommune, Fredensborg Kommune, Frederikssund Kommune, Furesø Kommune, Gentofte Kommune, Hillerød Kommune, Hørsholm Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune, Odense Kommune, Randers Kommune, Norddjurs Kommune, Aarhus Kommune og Aalborg Kommune.

    Forsøgsordningen evalueres efter tre år.